Strömming med lime

Lättlagat

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • ½ dl olivolja
  • 2-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • ½ tsk fänkålsfrön, krossade
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis
  • ½ -1 dl mjölk
  • 1 st lime, saft och skal av
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Parmesanost att hyvla över
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Värm mjölk och vispa i ½ dl olivolja. Mosa potatisen och tillsätt mjölkblandningen. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Rör sist ner limesaften.
    2. Blanda ½ dl olivolja med pressad vitlök och fänkålsfrö. Pensla vitlöks- och fänkålsolja på köttsidan av fisken. Vik ihop och snitta dem på skinnsidan. Stek i olja på ganska hög värme, ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
    3. Servera med potatispurén, strö över limeskal och hyvla över lite parmesanost. Serveringstips: Servera en god tomatsallad till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben