Strömmingslåda med anjovis

Ännu än av mina julbordsrätter.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 liten ask anjovisfiléer
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk anjovisspad
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp bort ryggfenorna på strömmingarna. Lägg sillen med skinnsidan upp på en skärbräda. Lägg en anjovisfilé och lite hackad lök på varje filé.
    2. Rulla ihop med skinnsidan inåt och lägg i en smörad eldfast form.
    3. Blanda grädde och anjovisspad och häll över sillen. Strö på lite ströbröd. Grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben