Strömmingslåda med lax
Serverar:
4 portioner
Låda på nytt sätt! Härlig smak och sälta från rökt lax! Gott på buffén.
Ingredienser
600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
100 g rökt lax
1-2 st purjolökar, ca 300 g
3 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde
1 ½ msk fransk senap
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form.
Skölj strömmingsfiléerna, klipp bort ryggfenan och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta.
Skär laxen i mindre bitar, lägg en bit på varje strömming och rulla ihop dem och lägg rullarna på purjolöken.
Rör ihop grädde och senap och häll över fisken. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Servera med kokt potatis och knäckebröd.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!