Strömmingslåda med lax

Serverar: 4 portioner

Låda på nytt sätt! Härlig smak och sälta från rökt lax! Gott på buffén.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 100 g rökt lax
  • 1-2 st purjolökar, ca 300 g
  • 3 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde
  • 1 ½ msk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form.
    3. Skölj strömmingsfiléerna, klipp bort ryggfenan och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta.
    4. Skär laxen i mindre bitar, lägg en bit på varje strömming och rulla ihop dem och lägg rullarna på purjolöken.
    5. Rör ihop grädde och senap och häll över fisken. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
    6. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben