Strömmingslåda med ansjovis och tomat

Serverar: 4 portioner

Servera som varmrätt med kokt potatis eller potatismos...till kräftskivan, julbordet, midsommar, påsk...

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 tsk peppar
  • 55 g ansjovisfilè (1 liten burk)
  • ½ dl ströbröd
  • 30 g svenskt smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan utåt i en smord ugnsfast form.
    3. Vispa ihop grädde och tomatpuré, smaksätt med peppar.
    4. Häll över strömmingen. Fördela bitar av ansjovisfilé över.
    5. Strö över ströbröd och klicka ut smöret.
    6. Grädda i ugnen 15 minuter.
    7. Servera med t ex kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben