Strömmingslåda med ansjovis och tomat
Servera som varmrätt med kokt potatis eller potatismos...till kräftskivan, julbordet, midsommar, påsk...
Ingredienser
600 g strömmingsfilé
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpurè
1 tsk peppar
55 g ansjovisfilè (1 liten burk)
½ dl ströbröd
30 g svenskt smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop strömmingen med skinnsidan utåt i en smord ugnsfast form.
- Vispa ihop grädde och tomatpuré, smaksätt med peppar.
- Häll över strömmingen. Fördela bitar av ansjovisfilé över.
- Strö över ströbröd och klicka ut smöret.
- Grädda i ugnen 15 minuter.
- Servera med t ex kokt potatis eller potatismos.
Liknande recept
Kommentarer (0)