Strömmingslåda med smak av kaviar, grädde och sherry

Strömmingen får god sälta av kaviar och spännande smak av sherry.

Ingredienser

  • 600 g rensade strömmingfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kalles kaviar
  • 1½ msk sherry
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1 msk finhackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ msk smör till formen
  • Garnering
  • Kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Sätt ugtnen på 225 grader. Klipp bort ryggfenan och rulla strömmingsfiléerna med skinsidan inåt. Lägg dem irader i en smord ugnsäker form.
    2. Rör ihop grädde, dill, salt och peppar i en skål. Häll det över strömmingsfiléerna så att det täcker.
    3. Stek strömmingen mitt i ugnen 20-25minuter. Servera ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben