Strösselkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

En kaka som är god och smakar friskt. Den är mycket populär ibland mina vänner även bland de som inte brukar tycka om kaffebröd för att den inte är så söt.

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl lingonsylt
  • Strössel
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Fin fördela margarinet i mjölblandningen. Vispa ägget lätt och tillsätt det. Bred ut degen i en liten långpanna ca 15 x 20 cm. Fördela lingonsylten på degen.
    2. Blanda havregryn, socker, vaniljsocker till ett strössel. Smält matfettet och häll det över strösslet. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
    3. Grädda i 200 graders ungsvärme i ca 15 minuter. Skär kakan i fyrkanter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    20-25
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben