Strösselkaka med lingon

Serverar: 20 portioner

God kaka som görs praktiskt i långpanna

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl lingonsylt
  • Strössel
  • 50 g smält smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj en liten långpanna (15x20 cm). Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret där i. Vispa upp ägget lätt innan det rörs ner i blandningen. Rör ihop till en fast smet. Tryck ut i botten på långpannan. Täck med lingonsylt.
    3. Smält fettet till strösseln. Ta av kastrullen och blanda ner havregryn, socker och vaniljsocker. Bred massan ovanpå sylten.
    4. Gräddas längst ner i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
    5. Skärs i 15-20 bitar då den svalnat lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tosca3 13 september 2009

    Jättegod kaka. -Serveras gärna med en klick vaniljglass.

    tosca3 12 september 2011

    Mycket god kaka med frisk smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben