Strösselkakor

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 50 minuter

Barnens favoriter på barnkalas.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk sirap
  • ½ tsk bikarbonat
  • 100 g smör
  • 1 dl strössel
  • Nonstop
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt smöret och sirapen och arbeta ihop till en deg.
    2. Blanda i strösslet. Ta ur degen ur bunken. Forma degen till en rulle på ca 4 cm. Ställ den svalt i kylskåpet i ca 30 minuter.
    3. Ta ut degen och skär ½ cm skivor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Tryck i en nonstop i var kaka.
    4. Grädda mitt i ugnen i 200 º i 6 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    pussel83 10 november 2008

    När ska sirapen i? Räknas väl inte som torr ingrediens? Låter helsmarrigt! Måste testas!

    klops 4 februari 2009

    barnen tyckte de blev kanon...min dotter ska ha dem på sitt kalas till helgen.

    mahatma 14 mars 2010

    Jättegoda kalaskakor. Dessutom färgglada och tilltalande för alla barn, stora som små!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben