Tid: 1 timme 15 minuter
Utesluter man strösslet går den fortare att göra. Om man byter ut en del av sockret mot tex farinsocker eller råsocker får man en lite kolasmak på kakan. Det är viktigt när man gör en socker kaka att man inte vispar efter att mjölet tillsatts för då sjunker den ihop lite.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör med sockret.Blanda i äggen och fortsätt vispa. Blanda mjöl och bakpulver för sig. Vänd ner mjölet och grädden( vispa inte ).Rör smeten jämn. Smöra och bröa formen.Häll ner smeten. Blanda smör,havregryn och vaniljpulver till en smulig massa. Toppa ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter beroende på ugn. Kakan ska precis sätta sig.Då är den klar.
Hur många ägg ska det vara? Det verkar ha ramlat bort i receptet.
håller med. Var är Äggen?