Stroganoff på skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En variant av klassikern korv stroganoff.

Ingredienser

  • 3 dl ris eller t ex bulgur/couscous
  • 500 g färsk skinka i bit eller kassler
  • 2 gula lökar
  • 1½ msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Stek kött och lök i omgångar i margarinet. Krydda med salt och peppar.
    2. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över vattnet och låt puttra ca 5 minuter. Rör i crème fraichen och låt koka upp. Servera med ris och goda grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben