Stuvad blomkål med bräckt kassler

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb måltid när du har bråttom!

Ingredienser

  • 400 g blomkål
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g kassler i skivor
  • Smör eller margarin till stekning
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i mindre buketter Koka dem i saltat vatten, ca 5 min tills de är nästan mjuka Låt rinna av väl Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en skål Koka upp resten av mjölken och vispa i redningen Koka under omrörning i 5 min Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar Stek kasslern hastigt i smör och servera till stuvningen Strö över persilja
    2. Är man riktigt hungrig kan man även ha kokt potatis till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben