Stuvad kyckling med broccoli och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Kcal per portion: 320, med dinkel 450.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl vätska från koket
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g broccoli
  • 100 g champinjoner
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Koka kyckling och broccoli i vatten tillsammans med buljongtärningen, vitpeppar och salt i 5-6 minuter. Fräs samman 1 msk smör och mjöl. Tillsätt 2 dl silad vätska från koket samt grädde och mjölk. Sjud i 5 minuter. Stek svampen och lägg i stuvningen. Lyft upp kyckling och broccoli med hålslev och vänd ner i stuvningen. Servera med dinkel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bocuracao 13 oktober 2008

    Jättegott! Även godkänt av vår tonårsson som har svårt med grönt.... Detta kommer jag att laga fler gånger. Tyvärr glömde jag att ta ett foto innan vi kastade oss över maten! Såg mycket aptitligt ut i alla fall. Undrar bara vad "dinkel" är för något. Jag har nog bott utomlands för länge? Jag serverade med gammal hederlig kokt potatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben