Superfräscha vitnamesiska vårrullar

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Här kommer ett recept på wonderbara vårrullar! En otroligt fräsch rätt som man kan egentligen fylla med precis vad man vill, helt i enlighet med egen smak och tycke, men jag anger receptet utifrån vad vi hade i dem sist.

Ingredienser

  • 12 risblad
  • 400 g skalade räkor
  • 1 riven morot
  • 1 dl böngroddar
  • 1 knippe skivad salladslök
  • 1 chili
  • 50 g glasnudlar
  • ½ kruka mynta
  • ½ kruka koriander
  • 1-2 msk limesaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Börja med att koka glasnudlarna enligt anvisningen på paketet, kyl snabbt därefter. Finhacka chilin och blanda ihop alla ingredienser som ska vara i vårrullarna. Krydda med mynta, limesaft, koriander, salt och peppar efter eget tycke och smak. Värm därefter vatten i en kastrull så att du precis kan sätta ner ett finger utan att det bränns alltför mycket. Doppa ett rispapper i 5-10 sekunder, allt beroende på hur varmt vattnet är samt hur fingerfärdig du är. Lägg det därefter plant på en skärbräda eller direkt på köksbänken. Lägg 2-3 matskedar av fyllningen i mitten på rispappret. Vik först in nedre kanten, därefter sidorna och rulla till sist ihop till en rulle. Lägg upp på ett serveringsfat. Upprepa processen tills du har 12 färdiga vårrullar. Servera direkt och njut tillsammans med Nouc Cham-sås. Se mitt recept!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben