Supergod chokladpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och enkel att göra, men ser otroligt avancerad ut. Jag gör detta på mjölkfri choklad och smör, serverar med hallon sorbet och det blir precis lika bra.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad av hög kvalitet i mindre bitar
  • 125 g osaltat smör
  • 3 st stora ägg
  • 150 g socker
  • 35 g fint vetemjöl, gärna idealmjöl
  • Smör, lite till formarna
  • Mjöl, lite till formarna
  • 4 dl vispgrädde, lätt vispad
  • Instruktioner

    1. Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik Sätt det ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i mikron, cirka 2 min på medium värme.
    2. Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smör blandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
    3. Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
    4. Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10-15 minuter.
    5. Servera genast med en kanna kall vispgrädde, för gästerna att ta för sig av.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben