Jättegod och enkel att göra, men ser otroligt avancerad ut.
Jag gör detta på mjölkfri choklad och smör, serverar med hallon sorbet och det blir precis lika bra.
Ingredienser
125 g mörk choklad av hög kvalitet i mindre bitar
125 g osaltat smör
3 st stora ägg
150 g socker
35 g fint vetemjöl, gärna idealmjöl
Smör, lite till formarna
Mjöl, lite till formarna
4 dl vispgrädde, lätt vispad
Instruktioner
Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik Sätt det ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i mikron, cirka 2 min på medium värme.
Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smör blandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10-15 minuter.
Servera genast med en kanna kall vispgrädde, för gästerna att ta för sig av.