Supergod indisk blomkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bland det godaste jag ätit, smakerna matchar varandra perfekt. Lätt att laga och går ganska snabbt. Sött möter kryddigt och fräscht!

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • Olja till stekning
  • 1-2 msk indisk curry eller vanlig (jag tar vanlig)
  • Salt
  • Peppar
  • 30-40 g russin (jag tar 1 dl russin)
  • ½ dl riven kokos
  • Gurksås
  • ½ gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Servering
  • Kokt basmatiris
  • Instruktioner

    1. Ansa och dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Skala och skiva löken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den börjar få lite färg. Låt löken steka med i några minuter. Pudra över curryn och krydda med salt och peppar. Blanda ner russinen och den rivna kokosen.
    2. Gurksås: Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär gurkan i mindre bitar och blanda med yoghurten. Servera blomkålscurryn med gurksåsen och kokt ris.
    3. Supergott! Blomkålscurryn, gurksåsen och det kokta riset matchar varandra perfekt! Man kan inte vara utan nån av dom.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    shirunai 30 januari 2011

    Smakade mycket bra occh var mättande. lite speciell smak mycket gott rekommenderas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben