Supergod majonäs gjord på två minuter
Mycket godare, billigare, snabbare än köpevarianten! Du kan variera den med kryddor, tex chili. Lägg då i det från början innan du börjar mixa.
Jag har valt att göra drygt två dl majonnäs. Gör den gärna dagen innan den ska användas, eller låt stå i kylen och dra till sig några timmar. Hinner man inte det, funkar det bra ändå.
Det är bra om alla ingredienserna har samma temperatur, men det behövs inte i och med att äggvitan är med och binder ihop. Stavmixer eller vanlig mixer behövs.
Ingredienser
1 ägg
2 dl rapsolja
1/2 msk ljus Dijon-senap
1/2 tsk vit balsamvinäger
1/2 tsk socker
1 krm salt
Instruktioner
- Knäck ägget i en skål, blanda ihop ägget och kryddor med hjälp av sked. Vill du ha med annan krydda, t ex chili lägger du i det nu.
Använder du stavmixer blandar du ägget och kryddorna direkt i smal bunke med hög kant. Använder du vanlig mixer, så häller du ner äggblandningen i den samma.
- Häll på rapsoljan.
Mixa till majonäsen sväller upp och blir mjuk och sammanhållande.
In i kylen med härligheten tills den ska användas.
Liknande recept
Kommentarer (0)