Supergod majonäs gjord på två minuter

Serverar: 4 portioner

Mycket godare, billigare, snabbare än köpevarianten! Du kan variera den med kryddor, tex chili. Lägg då i det från början innan du börjar mixa. Jag har valt att göra drygt två dl majonnäs. Gör den gärna dagen innan den ska användas, eller låt stå i kylen och dra till sig några timmar. Hinner man inte det, funkar det bra ändå. Det är bra om alla ingredienserna har samma temperatur, men det behövs inte i och med att äggvitan är med och binder ihop. Stavmixer eller vanlig mixer behövs.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 1/2 msk ljus Dijon-senap
  • 1/2 tsk vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Knäck ägget i en skål, blanda ihop ägget och kryddor med hjälp av sked. Vill du ha med annan krydda, t ex chili lägger du i det nu. Använder du stavmixer blandar du ägget och kryddorna direkt i smal bunke med hög kant. Använder du vanlig mixer, så häller du ner äggblandningen i den samma.
    2. Häll på rapsoljan. Mixa till majonäsen sväller upp och blir mjuk och sammanhållande. In i kylen med härligheten tills den ska användas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben