Supergod Musli

Serverar: 40 portioner

Supergod musli som äter till filet

Ingredienser

  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk acacia-honung
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser förutom honung, rapsolja och vatten i en bunke. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin. Ta fram en stor plåt som har lite djup, lägg på bakplåtspapper och fördela müslin på hela plåten. Rosta i ugnen på 175 ° i ca 20 min, rör om ofta och hacka sönder klumpar. Om müslin fortfarande är seg och fuktig, rosta lite till. Förvara i glasburk med tättslutande lock.
    2. (När jag gör den brukar jag dela upp müslin på 2 plåtar som jag gräddar efter varandra. Annars tar det så lång tid att få den krispig. Seg müsli är ju inget kul!)

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    vegannika 7 augusti 2012

    Supernöjd med detta recept. Har gjort det flera gånger men först nu kommit ihåg att ge lite respons :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben