Supersmarrig nougatkaka

Serverar: 6 portioner

Nougat är aldrig fel.

Ingredienser

  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 3 msk kaffe (starkt)
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 125 g choklad, vit (blockchoklad)
  • 1,5 msk matolja
  • 2 st dajm (1 dubbelpack)
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, hälften av sockret, kaffe och kakao under vispningen och låt det kallna.
    2. Rör smör och resten av sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner chokladblandningen och sikta sist ner mjölet blandat med bakpulver.
    3. Häll smeten i en smord, bröad form, diameter ca 24 cm, och grädda kakan i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
    4. Garnering: Smält chokladen tillsammans med olja i vattenbad. Bred chokladen över den kalla kakan och strö över hackad dajm.
    5. Servera kakan kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben