Supersnabb thaigryta

Serverar: 4 portioner

En thai-inspirerad gryta med blandfärs och heta kryddor. Det går snabbt att göra denna goda vardagsgryta som passar bra med frisk, syrlig lime och hackade jordnötter. Välj själv mängden sambal beroende på hur stark du vill att grytan ska bli.

Ingredienser

  • 120 g purjolök
  • 10 g ingefära, färsk, liten bit
  • 1 citrongräs
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk fisksås
  • 400 ml kokosmjölk, i burk
  • 100 g spenat, färsk
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Limeklyftor
  • Hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar. Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
    2. Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben