Supersnabba blomkålssoppan

Serverar: 4 portioner

Soppan är god både varm och kall.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 7 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2,5 dl kelda ostsås
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryt blomkålen i buketter. Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg ner blomkål och koka den mjuk ca 5 min.
    2. Mixa soppan slät. Tillsätt ostsås och smaka eventuellt av med salt och peppar. Ska soppan serveras varm, ge den ett uppkok.
    3. Tips! Soppan passar även som förrätt med lite skalade räkor och riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ingalilln 30 december 2010

    En underbart enkel och god soppa, stek lite bacon och lägg på toppen så blir den ännu godare.

    Neta52 16 november 2013

    Soppan var väldigt god och ett extraplus var att den gick så himla snabbt att tillaga. Den här spar jag i min kokbok och jag kommer absolut att göra den fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben