Supplì alla Romana (fyllda riskroketter)

Serverar: 4-6 portioner

Friterat är gott!

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 1/2 dl passerade tomater
  • 4 msk smör
  • 4 1/2 dl avorioris eller rundkornigt grötris
  • 2 ägg
  • 50 g riven parmesan
  • 1 liten gul lök
  • 50 g parmaskinka
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk kantareller à 115 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g mozzarella
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 2 dl ströbröd
  • Olja till friteringen
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna. Tillsätt tomater och 3 msk av smöret. Häll i riset och koka på svag värme utan lock i 10 minuter och rör om ofta så att riset inte fastnar.
    2. Häll upp det kokta riset i en skål. Blanda med äggen och parmesanosten. Låt svalna.
    3. Skala och finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp resen av smöret i en stekpanna och fräs lök, skinka och färs under omrörning. Låt svampen rinna av, spara spadet, finhacka svampen och låt steka med. Tillsätt tomatpurén och svampspadet. Koka på svag värme tills vätskan kokat in.
    4. Skär mozzarellan i små tärningar. Rör ner och smaka av den färdiga fyllningen med salt och peppar.
    5. Ta med sked äggstora portioner av risblandningen och platta ut med handen. Lägg på 1-2 msk fyllnig och vik upp riset runt om, forma en boll. Rulla den i ströbrödet och lägg på fat. Upprepa tills ris och fyllning tagit slut.
    6. Hetta upp oljan till 180°C. Fritera några bollar i taget så att de får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben