Susannes zabaglione

Serverar: 4 portioner

105 kalorier per portion En läcker Italieninspirerad dessert för alla som vill äta hälsosamt.

Ingredienser

  • 2 portionspåsar marsánkräm för kokning
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ägg, vitan och gulan separerade
  • 2 msk socker
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl lättkesella
  • Några droppar citronsaft
  • Ev sötningsmedel
  • 1 ruta riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ut marsánpulvret med vattnet i en kastrull. Tillsätt äggulan och låt blandningen sjuda upp under omrörning tills den tjocknar. Dra kastrullen från värmen och låt krämen svalna något.
    2. Vispa äggvitan till hårt skum, vispa i sockret och blanda sedan vinet och vaniljkrämen. Dela upp krämen i fyra serveringsglas, låt den kallna helt och ställ den sedan i kylskåp tills den ska serveras.
    3. Smaksätt kesellan med lite citronsaft och eventuellt med sötningsmedel och lägg en matsked på varje portion. Strö över chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben