Susannes kycklingpirog

Serverar: 4 portioner

gräddas 200 grader ca 20 minuter

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g margarin
  • 1 dl vatten 37 grader
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling,små bitar
  • 200 g rökt skinka, strimlas
  • 2 vitlöksklyftor, finhackas
  • 4 msk ketchup
  • 1/2 msk paprikapulver + lite till garnering
  • 1/2 msk curry
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl riven lagrad ost + lite till garnering
  • nymald svartpeppar
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    Börja med degen. smula jästen, lös upp i margarin och vatten till fingervarmt, tillsätt salt, ägg och mjöl. Låt jäsa 30 min. Kavla ut degen stor som en plåt, lägg fyllningen på ena halvan och vik över degen, nagga kanterna med en gaffel. Pensla kanterna med ägg.Llåt jäsa upp medan ugnen blir varm till 200 grader, pensla resten av pirogen, garnera med paprikapulver och riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Goda med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben