Susannes ädelostkyckling.

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart god rätt som man vill ha mer av. Även lätt att göra.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl kycklingbuljong
  • Smör till stekningen
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 75-100 g ädelost
  • 1 dl kycklingsky
  • Salt
  • Peppar
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i lite smör. Häll på buljong. Täck med lock och efterstek till köttet är genomstekt i cirka 25-30 minuter.
    2. Sås: Koka upp 3 dl vispgrädde med de krossade vitlöksklyftorna. Smula i ädelosten och låt den smälta ner i såsen. Späd med kycklingskyn. Smaka av med salt och peppar. Strö i lite maizenamjöl om Ni vill ha lite tjockare sås. Låt såsen sjuda ett par minuter. Mums!
    3. Servera kokt potatis eller kokt ris till samt en god grönsallad.
    4. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben