Kycklingpiroger med basilikasås

Serverar: 4 portioner

Precis vad rubriken säger. Serverades min pojkvän första gången han var hemma hos mig. Det funkade! ;)

Ingredienser

  • Piroger
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av i citron
  • smör till stekning
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 msk parmesanost
  • 4 smördegsplattor (köp frysta eller baka själv)
  • 1 ägg till pensling
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde/grädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk vetemjöl
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl persilja
  • 2 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk parmesanost
  • lite peppar
  • Instruktioner

    1. Piroger: Tina kycklingfiléerna och marinera dem några timmar i olja, vitlök och citron. Dela smördegsplattorna på mitten och kavla ut. Dela sedan kycklingen i mindre bitar och stek dem, krydda med salt och peppar, tag sedan av pannan från plattan och rör ner parmesanosten. Här någonstans kan det kanske vara dags att sätta på ugnen. Jag tror det. Sätt den isåfall på 225 grader. Fördela kycklingen på smördegsrutorna t och pensla lite ägg längs med två av kanterna, vik sedan över de andra så att en triangel bildas. Tryck en gaffel mot kanterna, så att de fastnar i varandra och så att det blir ett snyggt randigt mönster. pensla pirogerna med resterande ägg. Grädda i 12-15 minuter.
    2. Sås: Vispa ihop grädde, vatten och vetemjöl och koka upp dem. Tillsätt örterna och fortsätt småkoka. Blanda i resten och servera såsen till pirogerna, och gärna en fräsch liten sallad också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben