Ärtburgare med basilikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är en god middag som man kan göra både vegansk och vegitarisk. Jag kommer att skriva receptet vegetarisk men skiver vad man använda för att göra rätten vegansk. Basilikasåsen smakar gudomligt till burgaren.

Ingredienser

  • Ärtburgare
  • 2½ dl kokta gula ärtor
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ hackad gullök
  • Riven ingefära (valfritt)
  • 1 msk potatismjöl
  • Valfria kryddor
  • 1 ägg (för vegansk använd två kokta potatisar)
  • 1 dl havregryn eller ströbröd
  • Basilikasås
  • 1 dl crème fraiche (vegander använder Rapsy frutty)
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika (fryst eller hackad)
  • Salt
  • Peppar
  • 4 hamburgerbröd eller veganskt bakat bröd
  • Instruktioner

    1. Ärtburgare: Lägg i de kokta ärtorna i en bunke och mixa dem. Blanda sedan i vitlöken, löken, ingefäran, kryddor och potatismjölet i bunken med de mixade ärtorna.
    2. Ta fram tre tallrikar: en med ett kläckt ägg som är vispat med en gaffel tills "vätskan blir gul", en med havregryn/ströbröd och en som du kan lägga burgarna på.
    3. Knåda ihop en burgare och rulla den i äggvätskan. (detta skippar veganer)
    4. Sedan lägger rullar du burgaren i havregrynen så att det täcker hela burgaren. Stek burgarna i stekpannan ca 10 minuter, häll gärna i olja/ smör om de suger åt sig fettet.
    5. Basilikasås: Lägg i crème fraiche i en skål tillsammans med ingredienserna. Blanda sedan i hop dessa till en sås Veganer byter ut cream fraish mot Rapsy frutty.
    6. Denna rätt serveras tillsammans med en god sallad och valfria tillbehör till burgaren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben