Lax och basilikasås

Serverar: 4 portioner

Snabb, enkel och supergod

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé
  • Citronpeppar
  • Smör till stekning
  • 250 g okokt pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • ½ tärning fiskbuljong
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 2 dl creme fraiche
  • Ca 1 msk vetemjöl
  • 1 knippa färsk basilika (½ tsk torkad)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen: Spara ca ¼ paprika av varje färg till garnering, tärna resten fint. Hacka löken och fräs med paprikahacket i smör. Smula ner buljongen.
    2. Späd med vin och rör ner creme fraiche. Låt sedan allt koka samman ett par minuter. Blanda mjölet med vatten och red av såsen. Klipp ner basilikabladen och smaka av med salt och peppar.
    3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär laxen i tunna skivor, krydda med citronpeppar och halstra dem lätt. Servera pastan med såsen och laxskivorna som läggs ovanpå. Garnera med paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annafbg 8 maj 2009

    Verkligen underbart gott! Tack för receptet!

    Heisjo 7 januari 2010

    Toppengott!! Rekommenderas varmt! Passade både stora och små magar:-) Lagade det på lättprodukter och det gick jättebra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben