Läcker kycklingpirog

Serverar: 5-6 portioner

En populär bjudrätt

Ingredienser

  • Deg
  • 50g smör
  • 1 dl vatten
  • 25g jäst
  • ½ tsk salt (knappt)
  • 1 ägg
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling (urbenad och i små bitar)
  • 200g rökt skinka eller stekt bacon
  • 4 msk ketchup
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk curry
  • 1 tsk kardemumma (jag sätter inte i kardemumman)
  • 2 dl creme fraiche
  • Ca 3 dl riven ost
  • 1-2 skivade bananer
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt fingervarmt vatten. Gör som en vanlig jäsdeg. Låt den jäsa 30 minuter innan utkavling.
    2. Bena ur kycklingen och skär den i små bitar. Strimla sedan skinkan eller det stekta baconet. Blanda sedan samman alla ingredienser i en stor skål
    3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en stor platta på plåten. Lägg fyllningen på halva degen och vik över den andra halvan över fyllningen. Slut tätt i kanterna, låt den sedan jäsa upp i ca 20-30 minuter. Det ska bli en enda stor pirog
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö på paprikapulver och riven ost
    5. Grädda i 200-225 grader ca 20 minuter eller till pirogen fått fin färg. Ibland kan man få lägga över folie och grädda lite längre så att all fyllning blir varm
    6. Servera med en gron sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben