Sushiris

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Använder vitvinsvinäger som jag späder med vatten istället för Mirin (Japansk vinäger), fungerar lika bra. Har provat med båda.

Ingredienser

  • Ris
  • 4,5 dl Rundkornigt ris
  • 6 dl Vatten
  • Vinägerblandning
  • 0,75 dl vitvinsvinäger, ca
  • 0,5 dl vatten, ca
  • 1 dl Socker
  • 1 tsk Salt
  • Instruktioner

    Skölj riset noga. Förslagsvis i ett finmaskigt durkslag/sil under rinnande vatten och vänd riset hela tiden med fingrarna. Låt riset stå i kallt vatten minst 30 minuter, ju längre desto bättre. (Vissa recept rekomenderar dom över natten) Skölj gärna nån gång till och höll sen bort allt vatten. Tillsätt 6 dl vatten, koka upp och låt koka ca: 12 minuter. Ställ av kastrullen från plattan och låt det dra ytterligare 10 minuter under lock. Lägg en handuk mellan kastrull och lock och låt det dra ytterligare 15 minuter. Under tiden riset blir klart förberedes fyllningarna. Förslagsvis Crabstick, Lax, morot, avocado & gurka. För att underlätta att sockret smälter så kan man gärna värma vinägerblandningen nån minut i micron. Se till att allt socker/salt lösts upp innan det fördelas i riset. Fördela ut riset i en form/plåt och svätt över vinägerblandning och vänd ned. Fortsätt till allt är noga blandat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben