Lax med sushiris och sötsur asiatisk sås

Serverar: 4-6 portioner

Lax med sushiris och sötsur sås tar dig till Asien på ett kick. Ät gärna med pinnar och doppa lax och ris i såsen.

Ingredienser

  • 425 g sushiris
  • 500 g skinnfri laxfilé, i en bit
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 thai-chilifrukter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk sake (japanskt risvin)
  • 2 msk mirin (sött japanskt risvin)
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Halstra laxen i en stekpanna på medelvärme 4-5 minuter på ena sidan, vänd och stek andra sidan 1 minut. Laxen ska precis bli ogenomskinlig och tillagad i mitten.
    3. Lägg över laxen på en stor bit folie och gör ett luftigt och tätt inslaget paket så att den hålls varm.
    4. Skala och riv vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
    5. Ställ fram den på bordet att serveras till laxen och det kokta riset. Öppna foliepaketet och lägg laxen på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben