Kryddstekt kycklingroll

Serverar: 3-4 portioner

En sushi-variant med kyckling. Tycker du inte om nori-blad kan du vända rullen i lite hackade örter i stället.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 6 ark nori (torkat sjögräs)
  • 6 dl kokt jasminris (eller sushiris)
  • 1/2 gurka
  • 1 knippe gräslök
  • 10 kokta sparrisar
  • Ruccola
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kryddorna och salt. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. (Jag använde hela mängden till en filé - det blev supergott). Stek i smör i 10 - 12 minuter.
    2. Lägg nori-bladen på plastfolie. Bredut ljummet ris på bladen. Lägg på gurkan skuren i tunna stavar, gräslök, sparris och strimlor av den kryddstekta kycklingfilén.
    3. Rulla och pressa ihop rullen med plastfolie och låt den vila en stund. Ta bort folien och skär i 1,5 cm tjocka skivor.
    4. Servera på en bädd av ruccolablad, ev med lite vinägrett.
    5. (Jag serverade det här som förrätt - naturligtvis i anpassad mängd. Till och med min 2-åriga dotter åt med god aptit)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben