Kryddstekt fläskfilé med honungrostade palsternackor och getostkräm

Serverar: 2 portioner

Fläskfilén får mycket och god smak av alla kryddorna. Smaken mildras av getostkrämen.

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 krm salt
  • Palsternackor
  • 4 små palsternackor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 1 ask spenat (ca 75 g)
  • Getostkräm
  • 50 g getost
  • ½ lätt créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Stöt kryddor och salt i en mortel. Putsa filén och vänd den i kryddblandningen. Skala palsternackorna och skär i långa stavar. Lägg dem på en långpanna, salta, peppra och tillsätt olivolja och honung.
    2. Lägg köttet vid sidan om palsternackorna och stek mitt i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68 grader och palsternackorna är gyllenbruna.
    3. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min i aluminiumfolie.
    4. Skölj tomaten och skala rödlöken. Skär allt i klyftor. Blanda tomat- och lökklyftor samt spenaten med palsternackan
    5. Getostkräm: Mixa ihop getost och créme fraiche
    6. Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med tillbehören.
    7. Ca 400 kcal/portion 22 g fett, 12 g kolhydrater, 38 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben