Kryddstekt potatis med myntasås

Tid: 40 minuter

Har inte hunnit prova detta själv ännu, men är det någon som provar det får ni gärna höra av er med kommentarer!

Ingredienser

  • 800 g delikatesspotatisar
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st chilifrukt
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Spola av potatisarna. Skrubba dem försiktigt om de ser skräpiga ut.
    2. Blanda oljan med paprikapulvret och spiskumminen.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisarna på låg värme tills de är klara. Det tar 25-30 minuter för små potatisar. Salta, peppra och skaka runt dem ofta.
    4. Hacka vitlöken och chilin (kärna ur den om du vill ha det mildare). Låt steka med potatisen.
    5. Hacka persiljan och myntan (om du hittat färsk). Låt även persiljan steka med potatisen.
    6. Blanda myntan med yoghurten. Smaka av med en aning salt men ta det försiktigt, potatisen är också salta.
    7. Smaka av potatisen med salt och peppar och servera med yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben