Sushiris

Serverar: 4 portioner

Ris till olika sorters sushi.

Ingredienser

  • 4 dl rundkorningt ris
  • 4 dl vatten
  • Risvinägerblandning
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Skölj riset noggrant i rinnande vatten tills vattnet blir klart. Slå på rent vatten och låt det stå i 20-30 minuter. Koka sedan upp riset och låt det koka livligt i 1-2 minuter. Täck med tättslutande lock och låt småputtra i ca 15 minuter. Ta kastrullen från spisen och låt stå 10-15 minuter. Blanda ihop risvinägerblandningen och rör tills socker och salt har löst sig. Låt riset bli ljummet och blanda sedan i risvinägerblandningen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    3
    4.5
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben