Sussis trollerigryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gryta med b.la. kött, bacon, äpple och kiwi. En riktig höjdare som min mamma uppfunnit.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar (gris)
  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 1 bit purjolök efter eget tycke
  • Svartpeppar efter eget tycke
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 äpple
  • 1 kiwi
  • 1 msk mjöl
  • 5-6 dl grönsaksbuljong
  • 1 msn tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • Salt efter eget tycke
  • Instruktioner

    1. 1. Bryn köttet. Klipp bacon och ha i grytan. Ha därefter i lök och purjolök, ha sedan på kryddorna.
    2. 2. Strö på mjölet.
    3. 3. Hacka äpplet och mosa kiwin, ha i dem i grytan. Blanda buljongen och ha i hälften.
    4. 4. Rör i tomatpuré. Låt grytan småputtra i ca 40 minuter och späd med resterande buljong efter hand.
    5. 5. Smaka av med salt och rör ner grädden. Strö gärna över jordnötter.
    6. Serveras med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben