Gryta med b.la. kött, bacon, äpple och kiwi. En riktig höjdare som min mamma uppfunnit.
Ingredienser
600 g grytbitar (gris)
1 paket bacon
1 gul lök
1 bit purjolök efter eget tycke
Svartpeppar efter eget tycke
2 krm cayennepeppar
1 äpple
1 kiwi
1 msk mjöl
5-6 dl grönsaksbuljong
1 msn tomatpuré
1 dl grädde
Salt efter eget tycke
Instruktioner
- 1. Bryn köttet. Klipp bacon och ha i grytan. Ha därefter i lök och purjolök, ha sedan på kryddorna.
- 2. Strö på mjölet.
- 3. Hacka äpplet och mosa kiwin, ha i dem i grytan. Blanda buljongen och ha i hälften.
- 4. Rör i tomatpuré. Låt grytan småputtra i ca 40 minuter och späd med resterande buljong efter hand.
- 5. Smaka av med salt och rör ner grädden. Strö gärna över jordnötter.
- Serveras med ris eller potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)