Sussis rågrutor

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättbakat, gott och nyttigt matbröd. Degen hälls i smord långpanna. Går bra att frysa in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 1 msk stött fänkål
  • 1 dl vetekli
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 5 dl rågsikt
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör ut jästen i 37-gradigt vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser. Det ska bli en ganska kladdig deg. Jäs under bakduk 30 minuter.
    3. Häll degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Klappa ut degen med mjölad hand. Markera rutor med mjölad kniv. Jäs 30min.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter. Prova med en sticka att brödet är genomgräddat. Pensla med vatten och låt brödet kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben