Rågrutor

Serverar: 12-15 portioner

Ett smakrikt bröd

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 5 dl Vatten
  • 2 tsk Salt
  • 2 msk Sirap
  • 1/2 dl Olja
  • 2 tsk Brödkryddor
  • 2 dl grovt rågmjöl eller rågflingor
  • ca 1 liter rågsikt
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt vatten, sirap, salt och olja. Arbeta i rågmjöl(flingor) och brödkryddor. Tillsätt sen rågsikt lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter. Stjälp upp degen i en smord långpanna och jämna till med en spade eller en mjölad hand. Strö över rågflingor eller solrosfrön, skär rutor med kniv eller degskrapa. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225' i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    24-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben