Svärdfisk med örtsås

Serverar: 4 portioner

Överraska familjen med denna annorlunda fiskrätt. Servera saftiga svärdfiskkotletter med en delikat ört- och vinsås.

Ingredienser

  • 4 svärdfiskkotletter, ca 2½ cm tjocka
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • Örtsås
  • ½ dl vitt vin
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk hackad, färsk persilja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm rivet citronskal
  • Garnering
  • Färska rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg svärdfiskkotletterna i en grund skål och droppa citronsaften över. Vänd kotletterna och se till så att de täcks ordentligt. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 30 minuter.
    2. Sätt på ugnens grill. Placera svärdfiskkotletterna på en plåt eller ett galler täckt med aluminiumfolie.
    3. Grilla kotletterna 10 cm från värmen ca 5 minuter på varje sida tills fiskens kött är genomskinligt och delar sig lätt. Naturligtvis kan du även grilla på utegrillen.
    4. Tillaga såsen medan fisken grillas. Hetta upp vinet och matfettet i en grund kastrull. Vispa ner citronsaft, timjan, rosmarin, persilja, peppar och rivet citronskal. Sjud upp. Lägg upp svärdfiskkotletterna på tallrikar och droppa över såsen. Garnera med rosmarinkvistar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben