Svärmors äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En god lite spröd paj med smak av kanel och äpple

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-4 äpplen
  • ½ - 1 msk kanel
  • Strösocker
  • Instruktioner

    Rör smöret mjukt med sockret. Blanda i mjölsorterna. Låt stå i kylskåpet i en plastpåse ca 1 timme. Smörj en form. Kavla ut degen snabbt. Lägg degplatten i formen och skär bort överflödet med en kniv. Skala äpplen, skär i klyftor och lägg sedan i formen. Strö över kanel och socker. Sporra ut remsor av den överblivna degen och lägg som rutmönster överst. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Servera med glass eller lösvispad grädde eller vaniljvisp

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben