svärmors kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel uppskattad kycklingrätt.

Ingredienser

  • 1 kg Kycklingfile
  • 4 port ris
  • 2 st grädde 4%
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 msk tomatpure
  • salt
  • peppar efter smak
  • 1 krm cayennepepper
  • dragon efter smak
  • 2-3 klyftor färsk vitlök
  • Instruktioner

    Koka riset gärna med lite flytande buljong. Stek kycklingen i valfri storlek, krydda med alla kryddor. Skiva champinjonerna och fräs dessa i lite olja, blanda i tomatpuren, fyll på med grädden. Lägg det kokta riset i en ugnsform, smörj den lätt med olja. Lägg kyckling samt champinjonfräset ovan riset, riv ost och gratinera tills det får färg i ugn c.a 200 grader. Blir det för lite vätska kan man fyll på med lite mer mjölk. Serveras med en färsk sallad, alternativ kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben