Svärmors legymsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här legymsalladen gjorde alltid min svärmor till julskinkan. Det är fortfarande ett måste på vårt julbord. Jag gör den tidigt på julaftonsmorgonen så att den hinner dra till sig alla smaker.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g ärtor och morötter ( 1 burk)
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 1-2 st äpple
  • Ca 1 dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Börja med och hälla av lagen från ärtor och morötter och låt det rinna av väl. Finhacka äpplet. Vispa grädde, inte för tunt för då blir salladen rinnig. Blanda ner majonnäs, äpplet, saltgurkan och de väl avrunna ärtor och morötterna och senap. Smaka av med salt ochh peppar. Rör försiktigt så det inte blir mosigt. Låt stå svalt till serveringen. Smaka av den ifall det behövs tillsättas mer kryddor eller senap.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben