Svärmors lyxiga mazarinrutor

Serverar: 35 portioner

Svärmor briljerar (som vanligt) med ett fantastiskt recept. Denna gång med mazariner i långpanna.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 150 g sötmandel
  • 3 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk (flaskkoncentrerat) citronvatten
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Arbeta samman samtliga ingredienser till en smidig deg och låt vila kallt ca 1 timma.
    2. Fyllning: Skålla och mal mandel. Vispa ägg och socker pösigt.. Rör ned mandel, smör och mjöl blandat med bakpulver.
    3. Kavla ut mördegen direkt på bakpappret till en rektangel ca 25*35 cm. Lägg pappret i en långpanna och kläm gärna upp lite av degen mot kanterna. Häll fyllningen över degen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 15-20 minuter. Rör ihop glasyr och bred på kakan då den svalnat.
    5. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 19 februari 2011

    Kan man göra rutorna i vanliga aluminiumformar istället för i långpanna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben