Svärmors syltkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Smälter i munnen!

Ingredienser

  • 250 g smör el flytande margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • ca 5 msk hallonsylt eller 1 1/2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 175 grader. Smörja och bröa en kakform 20 cm diameter. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Blanda ner mjöl och bakpulver. Häll 2/3 av smeten i formen klicka på sylten eller strö över hallonen. Häll sedan resten av smeten ovanpå. Grädda i ca 50 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5

    Kommentarer (1)

    johannanstans 3 juli 2009

    Den var mäktig. En riktig gammaldags "sockerkaka". Nästan mördegskänsla. Fungerade fint med en dl mucovadosocker och en halv dl vanligt socker - nöden har ingen lag men är tillika uppfinningarnas moder ;-))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben