Svärmors tomatsalsa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god tomatsalsa som passar till grillat som stekt kött, kyckling och ris och mycket mera

Ingredienser

  • 5 kvisttomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2-3 lime
  • 1-3 gula lökar
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint och lägg ner i en ren skål. Räcker med 1 om de är stora, ta annars 2-3 om de är små eller mellan beroende på hur mycket du tycker behövs.
    2. Tärna tomaterna (måste inte vara kvisttomater, men blir godast enligt mig då de är saftigare) smått och häll ner med så mycket saft du får med från skärbrädan i skålen.
    3. Rör om väl så att löken särar sig och blandas väl med tomaterna.
    4. Dela limen och pressa ur all saft och lite fruktkött, rör om väl. Finhacka all koriander från krukan och blanda ner med tomaterna, löken och limesaften. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben