Svamp- och parmesangratinerad kyckling med tryffelpappardelle

Serverar: 4 portioner

Den saftiga kycklingen får ett knaprigt och gott täcke av svamp- och parmesanost. Tryffelpastan till blir ett extra lyxigt tillbehör.

Ingredienser

  • Svamp- och parmesantäcke
  • 2 msk smulad torkad svamp
  • 50 g smör
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl kruka persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Kyckling
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • ½ msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivsallad
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • Tryffelpappardelle
  • 4 portioner pappardelle (bred pasta)
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk tryffelolja
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till täcket till en deg. Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och fördela svamp- och parmesantäcket på kycklingen.
    2. Sätt ugnen på 200 grader med grilleffekt.
    3. Grovhacka oliverna och dela tomaterna till salladen. Blanda allt med spenaten. Ringla över vinäger och olivolja.
    4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka upp grädden i en stor kastrull och smaka av med lite tryffelolja, salt och peppar. Blanda ner pastan i grädden.
    5. Sätt in formen med kyckling i övre delen av ugnen några minuter tills täcket får fin färg.
    6. Skär kycklingen i breda skivor och servera med olivsallad och tryffelpappardelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben