Svampbollar med dillsås och pressad potatis

Serverar: 4 portioner

Ny husmanskostfavorit! Svampbollarna är ett par nya goda bollar som passar till det mesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Svampbollar
  • 1 gul lök
  • 500 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl valnötter
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 tsk mörk sojasås
  • 2 tsk torkad salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dillsås
  • 2 dl vatten
  • 2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 buljongtärning
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pressad potatis
  • 800 g mjölig potatis
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Svampbollar: Hacka den gula löken och champinjonerna fint. Enklast är att ta hjälp av en matberedare. Fräs lök och svamp i olivoljan tills det har släppt all sin vätska och fått lite färg. Mixa under tiden valnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Skrapa ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa sedan ner i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
    2. Dillsås: Vispa ihop vatten, yoghurt och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och vispa ner buljongtärningen. Låt sjuda tills såsen tjocknar något. Ta kastrullen från plattan och rör ner den finhackade dillen. Smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Pressad potatis: Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och pressa sedan potatisen med hjälp av en potatispress. Krydda med salt och vitpeppar
    4. Servera svampbollarna tillsammans med dillsås och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben