Svamppaj med pistagemandlar

Serverar: 8-10 portioner

En paj som är lätt att göra och som smakar fantastiskt gott. Pajdegen med sojamjöl är GI-vänlig och dessutom perfekt när man får gäster som är glutenintoleranta.

Ingredienser

  • 3 dl sojamjöl
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 3 schalottenlökar
  • 500 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk torr sherry
  • 3 dl riven ost, gärna smakrik
  • Dekoration
  • 100 g pistagemandlar
  • Några basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda sojamjöl och smör till en deg. Tryck ut den i en pajform, gärna med avtagbar kant och nagga pajskalet lite med gaffel. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
    3. Skala och hacka löken, skär svampen i skivor. Fräs löken mjuk i smör i en torr stekpanna, lägg i svampen och fräs till vätskan kokat in. Rör om lite då och då, salta och peppra. Vispa samman ägg, kesella, grädde, sherry, ost, salt och peppar i en skål. Vänd ner svampen och häll smeten i pajskalet.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg. Dekorera den färdiga pajen med pistagemandel och basilikablad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6-8
    1
    5
    5 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben