Svamppaj

Matpaj med fyllning av bl.a Crème Bonjour Soltorkad Tomat - paj är alltid gott och rätt på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 paket, 270 g Maizena Pajdeg
  • 1 ¼ dl ljummet vatten
  • 150 g bacon i skivor eller små tärningar
  • 250 g svamp, rensad och skuren i kvartar
  • 1 rödlök i små klyftor
  • 2 vitlöksklyftor
  • Matfett till stekning
  • 1 liten knippa slätbladig persilja, grovt hackad
  • Salt
  • Peppar färskmalen
  • 2-3 ägg
  • 150 g Crème Bonjour Soltorkad Tomat
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Tillred pajdegen efter anvisningarna på paketet, kavla ut den och lägg den i en pajform.
    3. Stek bacon sprött i en stekpanna. Tillsätt svamp, lök och vitlök och låt allt fräsa i några minuter.
    4. Vänd ner persiljan och häll över allt på pajdegen.
    5. Vispa äggen lätt i en skål tillsammans med Crème Bonjour.
    6. Häll äggblandningen i pajformen och grädda den i ugnen i 200° i ca 25-30 minuter eller tills den är genomgräddad och gyllenbrun.
    7. Servera med grönsallad och bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6-8
    1
    5
    5 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben