Svamppaj

Serverar: 4 portioner

Svamppaj med en fyllning av karljohanssvamp, lök, champinjoner, persilja och färskost.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 200 g kokt, mjölig potatis
  • 25 g jäst
  • 150 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Muskot
  • Fyllning
  • 10 g torkad karljohanssvamp
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • 400 g champinjoner
  • 1 knippa färsk persilja
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g färskost med örter
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och pressa den kokta potatisen, gärna medan den fortfarande är varm och nykokt. Blanda med resten av ingredienserna till pajskalet. Knåda ordentligt och låt jäsa ca 20 minuter.
    2. Blötlägg den torkade svampen i varmt vatten. Ansa och skölj purjolöken, skär den i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Torka av champinjonerna med en kökshandduk och skär bort stammarna. Hacka persiljan fint, spara lite till garnering.
    3. Strimla den blötlagda svampen. Stek upp champinjonerna och lyft dem sedan ur pannan. Stek löken och den strimlade svampen ca 5 minuter. Salta, peppra. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
    4. Smöra en pajform och täck med pajdegen. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader. Blanda osten med mjölk, persilja, ägg, salt och peppar. Sprid ut lökblandningen på pajskalet, häll äggblandningen över, täck med champinjonerna.
    5. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6-8
    1
    5
    5 min
    1

    Kommentarer (1)

    Pirkko 14 mars 2009

    Pajdegen var lös, jag fick tillsätta mer mjöl. Pajen blev myckegod!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben