Svamppajer med parmesan i degen

Goda minipajer att ha som tillbehör till en buffé.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g mjukt smör
  • 175 g vetemjöl
  • 50 g riven parmesanost
  • Fyllning
  • 350 g blandad svamp
  • 1 rödlök
  • Olja till stekning
  • ½ dl mellangrädde
  • 2 tsk pressad citron
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 ägg
  • 25 g riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i 4 lätt smorda portionsformar. Nagga botten och förgrädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt ugnen stå på.
    2. Hacka och stek lök och svamp tills all vätska försvinner. Tillsätt grädde, citronsaft, persilja och pressad vitlök och låt puttra ihop.
    3. Lägg svampröran i pajformarna och gör en fördjupning i mitten. Knäck äggen och lägg i fördjupningarna. Strö över parmesan och grädda ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Alexlyndra 15 juni 2010

    Jag måste bara fråga: jag har ingen våg hemma så måtten med vetemjölet blir lite bökigt för mig. Vet du hur det bli i dl-mått? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben